Kúpiť moto oblečenie – e-shop

Sprievodca výberom
oblečenia


Moto oblečenie  >  Moto oblečenie do parného leta

Moto oblečenie do parného leta

Moto oblečenie má predovšetkým chrániť, a tak je ťažšie sa prispôsobovať vysokým letným teplotám. Aj tak existuje niekoľko tipov na moto oblečenie na horúce letné dni.

Obdobná otázka sa objavuje veľmi často v motorkárskych diskusiách.

Čaká vás vychádzka, víkend, alebo celá letná dovolenka na motorke? A predpoveď počasia hlási veľké horúčavy? Ako riešite moto oblečenie v 35 stupňoch v tieni? Vykašlite sa na bezpečnosť a pôjdete do ľahšieho oblečenia?

Názory sú samozrejme rôzne. Drsní motorkári s humorom sebe vlastným nosia len spodky a prípadný pád neriešia, respektíve pridávajú kvapku čierneho humoru a tvrdia, že všetko do roka, dvoch dorastie ...

Opatrní (alebo skôr racionálni a zodpovední) motorkári volia kožu po celý rok a sú zmierení s tým, že sa skrátka spotia. A pod sedlom majú namrazeného plechovky s nealko nápojmi.

Pomôže termobielizeň

Možným riešením je termobielizeň, ktorá v zime hreje a v lete chladí. Kvalitná funkčná bielizeň dokáže odvádzať pot od tela a udržuje pokožku aj vnútornú vrstvu suchú. Inak na termobielizeň podľa väčšiny motorkárov patrí moto kombinéza, výnimočne kevlarové nohavice.

Ak si vezmete ľahkú termobielizeň a nebudete nikde dlhšiu dobu stáť na horúčave, tak sa určite neuvaríte.

A z hľadiska bezpečnosti je rozdiel medzi oblečeným a neoblečeným motorkárom obrovský.

A vypožičiame si jednu hlášku z diskusie:
A ako jazdiť v kraťasoch, tak radšej nepôjdem vôbec ... Ale každý svojho šťastia strojvodcom.

Na motorke bezpečne aj v lete

Aj v horúcich letných dňoch je nutné na motorke myslieť na bezpečnosť. Helma je samozrejmosťou a pridajte k nej aj kvalitné oblečenie s chráničmi. Kožené oblečenie s vystuženými lakťami a kolenami je rovnako praktickým príspevkom k bezpečnej jazde na motorke.

Okrem oblečenia je v lete nutné myslieť aj na bezpečnú jazdu. V teple je treba myslieť oveľa viac na pitný režim a robiť si častejšie prestávky. Pozornosť na ceste je potrebné dávať tiež na stav vozovky, asfalt má tendenciu sa v lete prehrievať a roztápať. Pre motorku môže mať mäkký asfalt fatálne následky.

Zdieľajte článok



Odporúčame moto oblečenie






Ďalšie novinky

Moto oblečenie do dažďa

Jazdiť na motorke v daždi je vždy riskantné. Jedna stopa je na klzkej vozovke menej stabilná. Riziku nehody by ste mali prispôsobiť predovšetkým štýl jazdy a taktiež svoju výbavu. Aké oblečenie a doplnky si zadovážiť do dažďa?

Softshellové moto bundy - praktické zo všetkých strán

Bundy zo softshellového materiálu vám na motorke výborne poslúžia od jari do jesene. Kto si zvykne na softshell, väčšinou už nechce iný materiál. Je totiž funkčný, sám o sebe odolný proti vode a vetru, pričom sa dobre nosí.

Moto oblečenie do parného leta

Moto oblečenie má predovšetkým chrániť, a tak je ťažšie sa prispôsobovať vysokým letným teplotám. Aj tak existuje niekoľko tipov na moto oblečenie na horúce letné dni.

všetky novinky