Kúpiť moto oblečenie – e-shop

Sprievodca výberom
oblečenia


Moto oblečenie  >  Vychytávky na motorku do letného počasia

Vychytávky na motorku do letného počasia

Ako sa obliecť na motorku v letných vysokých teplotách? Máme pár tipov od predajcov moto oblečenia.

Oblečenie na motorku neoklamete ani v lete. Základom a povinnosťou je samozrejme helma, v lete sa hodí, ak je dobre vetraná a zároveň nestráca nič zo svojich bezpečnostných parametrov. Vlajúce vlasy v lete vyzerajú síce efektne, ale môže to byť tiež to posledné, čo z vás ostatní uvidia.

Cieľom článku nie je vás strašiť, ale poradiť. Čo si obliecť v lete na motorku?

Nevhodné je kožené oblečenie bez absencie vetrania, pretože v ňom je skrátka až moc horúco. Vhodnejšie je textilné oblečenie. Dnes sa vyrába oblečenie, ktoré sa dá nosiť celý rok. Často má vyberateľnú vložku do zimného počasia a so zvyškom sa dá jazdiť aj v lete. Dôležitý je vetrací systém, ktorý umožní jazdiť na motorke aj letných tridsiatkach.

Ak sa nechcete vzdať luxusnej kože aj v horúčave, hľadajte bundy a nohavice z perforovanej kože (často sa používa buvolia - napr. bunda Cool HD).

Tu je súhrn vhodného letného oblečenia na motorku:

  • moto jeansy z elastickej tkaniny s kevlarovou výstužou
  • letné moto rukavice z perforovanej kože
  • strečové nohavice
  • ľahké softshell bundy
  • kožené nohavice z byvolej kože
  • letné moto bundy z polyesteru
  • rukavice z kozľacej kože

Letné moto rukavice W-TEC NF-4150

Naším tipom sú letné moto rukavice značky W-TEC, ideálne do letných horúčav vďaka perforácii po celej vrchnej časti, ktorá tak zaisťuje priedušnosť a výborné odvetrávanie. Tieto rukavice sú navyše vybavené elastickými panelmi medzi prstami pre uľahčenie pohybu a ešte väčší komfort pri jazde. To všetko je zárukou minimálneho potenie rúk aj v letných horúčavách.

Predáva sa vo veľkostiach od S (obvod dlane 16,5-17,8 cm) až po XXL (obvod 25,4-30,4 cm). Výber je pre všetkých.

Zdieľajte článok



Odporúčame moto oblečenie






Ďalšie novinky

Moto oblečenie do dažďa

Jazdiť na motorke v daždi je vždy riskantné. Jedna stopa je na klzkej vozovke menej stabilná. Riziku nehody by ste mali prispôsobiť predovšetkým štýl jazdy a taktiež svoju výbavu. Aké oblečenie a doplnky si zadovážiť do dažďa?

Softshellové moto bundy - praktické zo všetkých strán

Bundy zo softshellového materiálu vám na motorke výborne poslúžia od jari do jesene. Kto si zvykne na softshell, väčšinou už nechce iný materiál. Je totiž funkčný, sám o sebe odolný proti vode a vetru, pričom sa dobre nosí.

Moto oblečenie do parného leta

Moto oblečenie má predovšetkým chrániť, a tak je ťažšie sa prispôsobovať vysokým letným teplotám. Aj tak existuje niekoľko tipov na moto oblečenie na horúce letné dni.

všetky novinky