Kúpiť moto oblečenie – e-shop

Sprievodca výberom
oblečenia


Moto oblečenie  >  Nové technológie moto oblečenia

Nové technológie moto oblečenia

Vychytávky a nové materiály sa nevyhýbajú ani oblečeniu pre motorkárov. Poďte sa pozrieť na žeravé moto trendy.

Novinky v technológiách sa týkajú predovšetkým bezpečnosti, ktorá je základom motorkárskeho oblečenia. Dôraz je kladený tiež na komfort nosenia v lete aj v zime.

Kožené moto oblečenie sa dnes vyrába z hovädzej, alebo klokanej usne, predovšetkým z jej vrchnej vrstvy zvanej Full Grain. Snahou výrobcov je čo najvyššia oteruvzdornosť. Koža sa jednoducho nesmie pretrhnúť. Koža musí držať pohromade, čo zaisťujú švy, dnes nie dvojité, ale rovno trojité. Pre absolútnu nepremokavosť sa používa špeciálne podlepenie švov.

Trendom je obmedzenie používania švov - napr. Technológia hladkého pása.

Pre komfortné nosenie aj pre závodný posed na motorke sa používajú kevlarové prvky (streču) v rozkroku, na rukávoch, alebo v kolenách. Novinkou je tiež tzv. 3D podšívka, ktorá umožňuje jednoduchšie použitie chrbtového chrániča.

Značky moto oblečenia sa často pyšnia samostatným vývojom, dnes je oblečenie nielen pre motorkárov naozajstnou vedou a výrobcovia často spolupracujú s univerzitami, alebo vedeckými pracoviskami. Príkladom je využitie nanotechnológií, alebo membrána Goretex, či rôzne izolačné materiály.

Kožená moto bunda W-TEC Velocity - záruka bezpečnosti

Širokou škálou bezpečnostných doplnkov sa pyšní aj kvalitná kožená moto bunda Velocity od značky W-TEC. Vnútorné gumové chrániče a vonkajšie kovové štíty na ramenách a lakťoch dopĺňajú zosilnené panely v prednej a zadnej časti bundy. Vnútorné chrániče majú CE atestáciu. Koža je hovädzia, prémiová, komfort zabezpečuje vnútorná priedušná vrstva, perforované časti bundy zaisťujú dokonalý tepelný komfort v kombinácii s izolačným materiálom na chrbte.

Za kvalitu si priplatíte, bundu kúpite za cca 290 eur.

Zdieľajte článok



Odporúčame moto oblečenie






Ďalšie novinky

Moto oblečenie do dažďa

Jazdiť na motorke v daždi je vždy riskantné. Jedna stopa je na klzkej vozovke menej stabilná. Riziku nehody by ste mali prispôsobiť predovšetkým štýl jazdy a taktiež svoju výbavu. Aké oblečenie a doplnky si zadovážiť do dažďa?

Softshellové moto bundy - praktické zo všetkých strán

Bundy zo softshellového materiálu vám na motorke výborne poslúžia od jari do jesene. Kto si zvykne na softshell, väčšinou už nechce iný materiál. Je totiž funkčný, sám o sebe odolný proti vode a vetru, pričom sa dobre nosí.

Moto oblečenie do parného leta

Moto oblečenie má predovšetkým chrániť, a tak je ťažšie sa prispôsobovať vysokým letným teplotám. Aj tak existuje niekoľko tipov na moto oblečenie na horúce letné dni.

všetky novinky