Kúpiť moto oblečenie – e-shop

Sprievodca výberom
oblečenia


Moto oblečenie  >  Moto oblečenie do dažďa

Moto oblečenie do dažďa

Jazdiť na motorke v daždi je vždy riskantné. Jedna stopa je na klzkej vozovke menej stabilná. Riziku nehody by ste mali prispôsobiť predovšetkým štýl jazdy a taktiež svoju výbavu. Aké oblečenie a doplnky si zadovážiť do dažďa?

Dôležité je zostať v suchu na motorke aj v daždi, ktorý vás môže prepadnúť, keď to práve nečakáte. Vďaka moto oblečeniu do dažďa nemusíte sedieť doma v suchu, ale vyraziť na motorku aj za daždivého počasia. Na výber máte z mnyhých druhov oblečenia a doplnkov určených do mokra.

Základom je, samozrejme, nepremokavé oblečenie. Zaobstarať si môžete stopercentne vodotesné nohavice, oblek alebo kombinézu do dažďa. Obľúbené sú tiež nepremokavé bundy. Ďalšou variantou sú rôzne nepremokavé návleky - na rukavice, na topánky a tiež klasické pláštenky.

Vlastnosti nepremokavého oblečenia

Nepremokavé oblečenie sa väčšinou vyrába z nylonu a PVC, táto kombinácia zabezpečuje 100% vodeodolnosť. Proti prefúknutiu tak motorkára chráni podšívka alebo materiál z membrány. Ideálna kombinácia pre daždivé a chladné počasie.

Pred chladom vás ochránia nastaviteľné goliere a manžety. Pre vyššiu bezpečnosť je oblečenie bežne vybavené reflexnými prvkami.

Moto pláštenka do nepohody

Tipom pre všetkých motorkárov je pláštenka Scott Ergonomic PRE DP, ktorú môžete zaobstarať aj v komplete s nohavicami rovnakého názvu. Moto pláštenka je, samozrejme, vodeodolná a vďaka elastickému a priedušnému vonkajšiemu materiálu s laminovanou DRYOsphere membránou nie je obyčajnou ochrannou proti dažďu, ale ochráni aj proti prefúknutiu, keď sa do motorkárov pustí silný vietor. Kúpite ju v čiernej alebo žltej farbe a rovno v šiestich veľkostiach od S po XXXL pre poriadnych chlapov.

Zdieľajte článok



Odporúčame moto oblečenie






Ďalšie novinky

Moto oblečenie do dažďa

Jazdiť na motorke v daždi je vždy riskantné. Jedna stopa je na klzkej vozovke menej stabilná. Riziku nehody by ste mali prispôsobiť predovšetkým štýl jazdy a taktiež svoju výbavu. Aké oblečenie a doplnky si zadovážiť do dažďa?

Softshellové moto bundy - praktické zo všetkých strán

Bundy zo softshellového materiálu vám na motorke výborne poslúžia od jari do jesene. Kto si zvykne na softshell, väčšinou už nechce iný materiál. Je totiž funkčný, sám o sebe odolný proti vode a vetru, pričom sa dobre nosí.

Moto oblečenie do parného leta

Moto oblečenie má predovšetkým chrániť, a tak je ťažšie sa prispôsobovať vysokým letným teplotám. Aj tak existuje niekoľko tipov na moto oblečenie na horúce letné dni.

všetky novinky