Kúpiť moto oblečenie – e-shop

Sprievodca výberom
oblečenia


Moto oblečenie  >  Softshellové moto bundy - praktické zo všetkých strán

Softshellové moto bundy - praktické zo všetkých strán

Bundy zo softshellového materiálu vám na motorke výborne poslúžia od jari do jesene. Kto si zvykne na softshell, väčšinou už nechce iný materiál. Je totiž funkčný, sám o sebe odolný proti vode a vetru, pričom sa dobre nosí.

Softshellové bundy poskytujú vysoké pohodlie bez potreby ďalších vrstiev oblečenia, neobmedzujú pohyb a hodia sa do každého počasia. Tvoria ich vonkajšia vodeodolná vrstva, membrána a vnútorná termo vrstva polyesterovej pleteniny.

4 hlavné výhody softshellových moto búnd

  • nepremokavé
  • tepelne odolné
  • vetruvzdorné
  • priedušné

Všetky ukazovatele kvality softshellových moto búnd sa merajú podľa prísnych noriem, podľa ktorých je napríklad materiál nepremokavý, odoláva tlaku 1300 mm vodného stĺpca.

Cieľom je ponúknuť motorkárom v jednom kuse oblečenia komfort do rozmanitých poveternostných podmienok a ušetriť im gramy na hmotnosti batožiny aj jej objem.

Rozlišujeme:

  • membránový softshell - trojvrstvový, odolnejší vďaka membráne
  • tkaný softshell - špeciálne tkaný z textilu, ľahký, elastický, pevný, oteruvzdorný

Údržba softshellových moto búnd

Pred vložením bundy do práčky prezrite vrecká, vyberte ich obsah a pozapínejte všetky zipsy vrátane suchých. Bundu otočte naruby a určite ju perte samostatne, aby sa nepoškodila.

Softshellové bundy s membránou je ideálna prať v špeciálnych tekutých prostriedkoch, prípadne šetrne na 30 stupňov. Nepoužívajte aviváž! Oblečenie dobre vypláchajte, nežmýkajte a sušte ho mimo tepelných zdrojov, teda nie na kúrení (ani v sušičke).

Len tak zachováte membránu softshellovej bundy funkčnú aj pre budúce motorkárske výlety. Časom posúďte, či ju máte znova impregnovať. Na tento účelu sú na trhu tekuté prostriedky alebo spreje.

Čo ponúkajú moderné softshellovej moto bundy navyše

Nové softshellové bundy pre motorkárov majú certifikované chrániče na lakťoch, ramenách a chrbte, ktoré zaručujú bezpečnú jazdu. Tieto chrániče je však možné vybrať a bundu potom môžete používať ako štýlové a pohodlné outdoorové alebo voľnočasové oblečenie.

Zdieľajte článok



Odporúčame moto oblečenie






Ďalšie novinky

Moto oblečenie do dažďa

Jazdiť na motorke v daždi je vždy riskantné. Jedna stopa je na klzkej vozovke menej stabilná. Riziku nehody by ste mali prispôsobiť predovšetkým štýl jazdy a taktiež svoju výbavu. Aké oblečenie a doplnky si zadovážiť do dažďa?

Softshellové moto bundy - praktické zo všetkých strán

Bundy zo softshellového materiálu vám na motorke výborne poslúžia od jari do jesene. Kto si zvykne na softshell, väčšinou už nechce iný materiál. Je totiž funkčný, sám o sebe odolný proti vode a vetru, pričom sa dobre nosí.

Moto oblečenie do parného leta

Moto oblečenie má predovšetkým chrániť, a tak je ťažšie sa prispôsobovať vysokým letným teplotám. Aj tak existuje niekoľko tipov na moto oblečenie na horúce letné dni.

všetky novinky